HTML

perszóna

A "nomen est omen" jegyében a Perszónákról, ahogyan egy valamikori rádióműsoromban is, vagyis a női személy - ( persona ) ama változatáról, amelyik igenis "grata", azaz kívánatos, meg értelmes, érdeklődő, nem éri be "csókkal és könnyel", meg szappanos bóvlikkal!

Friss topikok

Linkblog

Archívum

perszóna - grata

2007.05.18. 18:13 soriamoria

Ma van az első " munkátlan" napom. Bezárt a Rádió. Illetve kizárt magából. Nemkívánatos személy (azaz persona non grata) lettem. Sokadmagammal. Dühít, és fáj. Mégis inkább: dühít. Hogy megtehették. Hogy beletörődtünk. Mintha cserben hagytam, hagytuk volna a hallgatókat. (Ők persze, még nem is érzik igazán. Csak sejtik. Az egyik pillanatról másikra megszűnő műsorokból. A hiába keresett-várt műsorkészítők hiányából. Hát még, ha majd meghallják! Az "újat", a semmit...) Szóval talán épp ezért siettem beszerezni itthoni eszközöket az ottaniak helyébe, jó, hogy akadtak segítők. És a nagyfiam gyorsan beállította a gépemen a blog kellékeit. Hogy, ha kedvem tarja, élhessek vele. S persze, hogy egy régi, kedves műsorom címe ugrott be, a Perszóna, amiért akkor is harcolni, magyarázkodni kellett, de aztán elfogadták egykori főnökeim. Hja, akkor még valóban nagyszerű emberek irányítottak bennünket, vitaképes, abszolút szakmai tekintélyek. ( Bár, ha belegondolok, már akkor is fogyatkozóban.) Perszóna hát. És megfogadva néhai Petúr István tanácsát: Perszóna Grata. A nagyonis kívánatos személy. Női. Naná! Hiába lett azóta rossz mellékíze a szónak, lásd: gonosz perszóna, mihaszna perszóna etc. A nő, aki kedves, és okos, de nem annyira, hogy bántó fölénnyel kezeljen bárkit. A nő, aki csöpp derűvel és elnéző szeretettel viseltetik a férfi nem iránt, hiszen tudja, hogy ha nem is koronája a teremtésnek, de részese, akárcsak ő. A nő, aki nem éri be bárgyú szappanos-operás termékekkel, sem csontig reklámozott mosóporokkal. Olvasni pedig könyvet szeret, nem füzetes regényt, újságot és nem szennylapokat. Van véleménye, ki is áll érte, de nem óhajtja rátukmálni senkire. Erős, s nem erőszakos. Bájos, de nem bájolog. Van humora, ön-, és köziróniája. Hát ilyes dolgokról írogatok majd, meg a világról, a kicsiről és a nagyobbikról. Pótcselekvés? Lehet. Majd kiderül, nem igaz? És most hadd zárjam úgy, mint a műsort annak idején: Húgaim és nővéreim, ez volt ma a Perszóna. Elszánt agglegények és fölkent feministák kíméljenek. Mindenki mást szeretettel lát máskor is: soriamoria.        

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagora.blog.hu/api/trackback/id/tr3781577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása